SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Kırım'da yaşayan halkımız işgalin bitmesini bekliyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki kılınan bayram namazından sonra dindaşlarının ve soydaşlarının Ramazan Bayramı'nı kutladı. Refat Çubarov, Kırım Tatar halkının Kırım’da Rus işgalinin bitmesini beklediğini vurgulayarak, “Allah’ın izniyle gelecek bayram kutlaması Kırım’da olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2023 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2023 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Kırım'da yaşayan halkımız işgalin bitmesini bekliyor

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de yaşayan Kırım Tatarları, 21 Nisan 2023 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Birlik İslam Kültür Merkezinde bir araya gelerek bayram namazını kıldı.

Bayram namazına; Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov başta olmak üzere 100'e yakın kişi katıldı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, burada yaptığı konuşmada, "Allah’ın izniyle gelecek bayram kutlaması Kırım’da olacak" ifadelerini kullandı.

“ON BİNLERCE KİŞİ KIRIM’I TERK ETMEK ZORUNDA KALDI”

Bayram namazından sonra konuşma yapan KTMM Başkanı Refat Çubarov, “Değerli dindaşlar dualarımız, ümitlerimiz hepsi Kırım ile bağlı. Şu an önümüzde birçok zorluk var. Ama imanımız bize güç veriyor. Bu sene de Allah bize Ramazan ayını geçirip bu mukaddes bayramı kutlamayı nasip etti. İnşallah, gelecekte de bu şekilde olacak ama Allah’ın izniyle Kırım’da olacak. Milletimiz dünyanın farklı yerlerine serpilmiş. Allah’a şükür halkımızın çoğu Kırım’da, fakat on binlerce kişi Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı.” dedi.

KTMM ÜYELERİ ZOR ŞARTLARA GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Zor şartlar altında KTMM üyelerinin görevlerini yerine getirmeye çalıştığına dikkat çeken Çubarov, “Şu anda Ahtem Çiygöz, Vaşington’da Ukrayna Milletvekili olarak silah desteği konusunda çalışmalar yapıyor. Eskender Bariyev, New York’ta BM Yerli Halklar Daimi Forumu’nda çok önemli konuları gündeme getirdi. Abmecit Süleymanov şu anda Herson ve Mıkolayiv bölgelerindeki vatandaşlarımızla çalışıyor. Mustafa Agamız, Rıza Şevkiyev burada, bazı üyelerimiz diğer ülkelerde. Nariman Celal, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Onunla birlikte 118’den fazla soydaşımız alıkonuluyor. Onların hepsi bizimle birlikte Ukrayna’nın kazanacağı günü bekliyorlar. Kırım'da yaşayan halkımız da işgalin bitmesini bekliyor. İnşallah bu yakında gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

“HERKES KENDİ DURUMUNA GÖRE YARDIM ETMELİ”

Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasını yaklaştırmak için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini belirten Çubarov, “Bizim askerlerimizi ayrıca anmak istiyorum. Her bir insan katkıda bulunmaya çalışıyor, ama savaşta silahla savaşan ve yakında Kırım’a giden yolu açacak olanlar bizim askerlerimiz. Onlarda bizim yardımımızı bekliyor. Savaşa doğrudan katılamayan kişiler yaşlarına, durumlarına göre başka yardım yollarını arasınlar. Müftü beyin dediği gibi ‘Geleceğimizi düşünelim’. Geleceğimiz inşallah parlaktır. Fakat geleceğimiz bize, imanımıza, ibadetlerimize  ve yaptıklarımıza bağlıdır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.