SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri Kırım'da Ramazan Bayramında baskınlar yaptı

İslâm alemi Ramazan Bayramını kutlarken, Rus işgal güçleri Kırım'da baskınlar düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri Kırım'da Ramazan Bayramında baskınlar yaptı

Rus işgal güçleri, Ramazan Bayramı günlerinde Kırım’ın Akmescit (Simferopol) bölgesinde seferberlik amacıyla toplu baskın gerçekleştirdi.

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 18 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, işgalcilerin Ramazan Bayramında Akmescit bölgesinde baskınlar gerçekleştirdiğini bildirerek, “Daha önce işgalciler, ordularının büyüklüğünü 300 bin kişi daha artırmayı planladıklarını belirtmişlerdi. Hatta bu görevi başarıyla yerine getirdikleri konusunda övünmeyi bile başardılar. Şimdi bunu hangi yöntemlerle başardıklarını biliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

BARİYEV UYARIDA BULUNMUŞTU

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, şubat ayı başında Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği röportajında Rusya’da Mart 2024 yılında yapılan devlet başkanlığı seçimlerinden sonra Rus işgali altında bulunan Ukrayna topraklarında yaşayan sakinlerin Rus ordusuna alınma durumunun daha da kötüleşeceğini söylemişti.

Bariyev, “Mümkün olduğu kadar çok insanın ordu ile sözleşmeli askerlik anlaşmasını imzalamasını sağlamak için her şeyi yapıyorlar; propaganda çalışmalarını yürütüyorlar, bedava arsa vaat ediyorlar. Devlet başkanlığı seçiminden sonra daha sert yöntemleri kullanmaya başlayacaklarını düşünüyorum.” demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.