SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'ın Kezlev kentinde şiddetli patlamalar!

Rus işgali altındaki Kırım'ın batısında bu sabah erken saatlerde bir dizi patlama sesi duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'ın Kezlev kentinde şiddetli patlamalar!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya), Yalı Moynak (Zaozernoye) ve Otar Moynak (Uyutnoye) yerleşim yerlerinde bu sabah erken saatlerde patlama meydana geldi. İşgalci yönetim, Kırım’a İHA saldırısının gerçekleştiğini ileri sürdü.

Yerel sakinlerin sosyal medya kanalları, sabah saatlerinde Kezlev bölgesinde bir dizi patlamanın duyulduğunu yazdı ve patlama görüntülerini paylaştı. Şiddetli patlamalar nedeniyle Kezlev’deki birçok evin sallandığı belirtildi. 

İŞGALCİLER: 11 İHA'YI DÜŞÜRDÜK

Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada işgalci güçlerin Kırım üzerinde 11 İHA'yı düşürdüğünü öne sürdü. Ayrıca işgalciler, sabah saat 05.00 civarında Ukrayna’nın insansız deniz araçlarıyla (İDA) Rus Karadeniz Filosu gemisi olan Segey Kotov’a saldırı girişiminde bulunduğunu ve tüm İDA’ların imha edildiğini iddia etti.

Diğer yandan, düşürülen İHA parçaları, Kezlev'deki bir evin avlusunda görüldü. Rus işgal güçlerinin, olay yerinde inceleme başlattığı aktarıldı.

DÜŞMANIN ASKERİ TESİSLERİ HEDEF ALINIYOR!

Kırım’daki patlamaları değerlendiren Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, savunma kuvvetlerinin düşman güçlerine karşı operasyonlar gerçekleştirdiğini belirterek, “Askeri tesisler, askeri hava üssü tüm bunlar planlanan çalışmaların yürütüldüğünün göstergesi. Askeri hedefler, tamamen yasal, patlamalar devam ediyor.” dedi.

Diğer yandan, patlama seslerinin duyulduğu Yalı Moynak köyünde Rus hava savunma üssünün bulunduğu biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.