SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kerç Köprüsü'nün savunmasını güçlendiriyor

Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Rusya'nın Kerç Köprüsü (Kırım Köprüsü) yakınlarında bulunan hava savunma sistemlerinin sayısını artırdığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kerç Köprüsü'nün savunmasını güçlendiriyor

Rusya, Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü (Kırım Köprüsü) yakınlarındaki hava savunma sistemini güçlendiriyor. 

İŞGALCİLER ASKERİ YÜK TAŞIMAK İÇİN SİVİL GEMİLERİ KULLANIYOR

Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, bu sabah yaptığı açıklamada, “Ajanlarımız Kerç Köprüsü yakınlarındaki durumu devamlı izliyor. İzleme sırasında Rusya’nın sivil gemilerini askeri yükleri taşımak için kullandığı tespit edildi. Ayrıca Rusya savaş gemilerinin hareketindeki azalmayı kaydediyoruz” ifadelerine yer verildi.

RUS ORDUSU KÖPRÜNÜN SAVUNMASINA ÖNCELİK VERİYOR

Ayrıca Ateş direniş hareketi, işgalcilerin Pantsir-S1, S-300 füze sistemleri dahil Kerç Köprüsü yakınlarına daha fazla hava savunma sistemi yerleştirdiğine dikkat çekerek, “İşgalcilerin bu tür eylemleri, Rus şehirlerinin korumasız kalacak şekilde köprünün hava savunmasını güçlendirmeyi amaçlayan stratejik önceliklerini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.