SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kerç Köprüsü'nü inşa edenlere karşı yaptırım uygulayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, ülkesinin Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa edilen Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) inşaatında yer alan Rus vatandaşları ve şirketlere karşı yaptırım uygulamaya hazırlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kerç Köprüsü'nü inşa edenlere karşı yaptırım uygulayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) inşaatında yer alan kişi ve şirketlere karşı yaptırım uygulanmasını sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

18 Aralık 2023 tarihinde Ukrinform haber ajansı tarafından hazırlanan bir programda konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, işgalci Rus yönetimiyle iş birliği yapan yetkililerin büyük çoğunun yaptırım listelerine dahil edildiğini aktararak; “Halihazırda, işgal altında bulunan Kırım’daki hakimler, propagandacılar, din adamları, Kerç Köprüsü’nü inşa edenler hatta köprüde meydana gelen patlamalardan sonra tamir çalışmaları yürütenlere karşı yaptırım uygulanması için çalışıyoruz. Yani tüm bu kategorilere göre yaptırım listeleri hazırlıyoruz.” dedi.

UKRAYNA ORDUSU İÇİN YASAL HEDEF

Rusya, Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) inşa etti. İşgalciler bu köprüyü Kırım’a ve daha sonra Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için aktif bir şekilde kullanıyor. Ukrayna yetkilileri, yasa dışı inşa edilen Kerç Köprüsü’nün Ukrayna ordusu için yasal bir hedef olduğunu ve ellerine fırsat geçer geçmez köprünün imha edileceğini bir çok kez dile getirdi.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.