SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva ile Rüstemov Kırım'ın bilişsel olarak işgalden kurtarılmasını ele aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna'ya bağlı Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi Ulema Konseyi Başkanı Süleyman Hayrullayev ile işgal altındaki Kırım'da yaşayan Müslümanların durumu ve yarımadanın bilişsel olarak işgalden arındırılması konularını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva ile Rüstemov Kırım'ın bilişsel olarak işgalden kurtarılmasını ele aldı

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna'ya bağlı Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi Ulema Konseyi Başkanı Süleyman Hayrullayev ile bir araya geldi. Görüşmede Kırım'ın yeniden entegrasyonu stratejisinde dikkate alınması gereken dini hususlar ele alındı.

Tamila Taşeva, bugün Kıyiv’deki ofisinde Ayder Rüstemov ve Süleyman Hayrullayev ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye, İslam Kültür Merkezi imamı ve avukat Rüstem Asanov, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Yardımcısı Denıs Çıstikov ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsiliği Bilgi Destek Departmanı Başkanı Yevgen Bondarenko de katıldı.

Görüşmede taraflar Kırım'ın bilişsel olarak işgalden arındırılması sırasında dikkate alınması gereken dini hususları ele aldı. Kırım Müftülüğü temsilcileri, Kırım Temsilciliğinin yarımadanın yeniden entegrasyonu konusundaki çalışmalarının önemine dikkat çekerek Kırım'ın bilişsel olarak işgalden arındırılmasına yönelik bir stratejinin geliştirilmesinin gerektiğini vurguladı. Ayder Rüstemov, Kırım Temsilciliğine bağlı olarak faaliyet gösteren Kırım'ın Bilişsel İşgalden Arındırılması Konseyinin çalışmalarına katılmaya hazır olduğunu belirtti.

KIRIM’DA YAŞAYAN MÜSLÜMANLARIN SORUNLARI ELE ALINDI

Bununla birlikte görüşmede, Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı geniş çaplı işgal girişimi sonucu, işgal altındaki Kırım’da yaşayan Müslümanların karşı karşıya kaldığı zorluklar ve sorunlar ele alındı. Ayrıca Rusya'nın propaganda politikası ve manipülasyon aracı olarak kullandığı dini korumanın yanı sıra manevi güvenliğin yeniden tesis edilmesinin önemi konusu da gündeme getirildi.

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARI UKRAYNA’DA DEVLET DÜZEYİNDE KAYDEDİLMELİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e devlet düzeyinde başlattığı İftar geleneği için teşekkür eden Müftü Ayder Rüstemov, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı başta olmak üzere belirli dini bayramların devlet statüsünün güvence altına alınmasının önemine dikkat çekti.

Bunun dışında görüşmede Ukrayna ordusunda görev yapan imamlar konusu da ele alındı.

KIRIM MÜFTÜLÜĞÜNDEN KIRIM TEMSİLCİLİĞİNE TEŞEKKÜR

Görüşme sonunda Ayder Rüstemov ve Süleyman Hayrullayev, yerli Kırım Tatar halkına, Ukrayna’daki Müslüman topluluğuna verdiği destek ayrıca Kırım Küresel (Crimea Global) uluslararası konferansının organizasyonu ve Küresel Güney ülkeleriyle iletişimin güçlendirilmesine sağladığı katkı için Kırım Temsilciliğine teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.