SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva: Kırım Tatarları için gelişme ve varoluşun tek yolu Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılmasıdır

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Tatarları ve Ukrayna'nın diğer yerli halkları açısından gelişimin ve varoluşun tek yolunun Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılarak Ukrayna bayrağı altına geri dönmesi olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva: Kırım Tatarları için gelişme ve varoluşun tek yolu Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılmasıdır

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım’ın statüsüne ilişkin Rusya ile hiçbir müzakerenin yapılmayacağını ifade ederek, Kırım Tatarları ve diğer yerli halkların gelişme ve varoluşun tek yolu Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılması olduğunu vurguladı.

“KIRIM UKRAYNA DEVLETİNİN BİR PARÇASIDIR"

Ukrinform haber ajansına konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım konusunu uluslararası toplumunun gündeminde tutmak için Ukrayna’nın Kırım Platformu çerçevesinde çalışmaları devam ettirdiğini belirtti. Rusya ile yapılacak olası müzakerelere dair açıklamada bulunan Taşeva, Kırım’ın statüsüne dair Rusya ile hiçbir müzakerenin yapılmayacağını belirterek, “Kırım Ukrayna devletinin bir parçasıdır. Dolayısıyla bu konuda Rusya ile müzakere yapılamaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın, yalnızca ülkenin güvenlik ve toprak bütünlüğü meselesi olduğu için değil, aynı zamanda işgal ve zulüm koşulları altında yaşayan Ukrayna vatandaşlarının kurtarılması gerektiği için de tüm Ukrayna topraklarının işgalden arındırması gerektiği konusunda söylediği sözlerine dikkat çeken Taşeva, “Her zaman insanlarımızın kurtarılmasından bahsediyoruz. Sadece topraklarımız için değil, insanlarımız için de savaşıyoruz. Kırım Tatarları ve diğer yerli halklar için barışçıl bir yaşam, gelişme ve varoluşun tek yolu, Kırım Yarımadası’nın işgalden kurtarılması ve Ukrayna devletinin bayrağı altına geri dönmesidir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.