SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Akyar'da 4 Rus gemisini imha etti

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, 23 Mart'ı 24 Mart’a bağlayan gece Akyar’a (Sivastopol) düzenlediği saldırı sırasında Rusya’ya ait 4 savaş gemisini imha ettiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Akyar'da 4 Rus gemisini imha etti

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rus işgali altındaki Kırım’a 23 Mart'ı 24 Mart’a bağlayan gece düzenlenen saldırıda Rusya’ya ait 4 savaş gemisinin imha edildiğini açıkladı.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından, konuya ilişkin olarak 26 Mart 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Teyit edilen bilgiye göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 24 Mart’ta Yamal ve Azov büyük çıkarma gemileri dışında ayrıca İvan Hurs keşif gemisi ve Kostyantın Olşanskıy çıkarma gemisini başarılı şekilde imha etti.” ifadelerine yer verildi.

 Ayrıca ilgili saldırı sırasında Rusya Karadeniz Filosunun Akyar'daki iletişim merkezi ve bir dizi askeri altyapı tesisinin de vurulduğu kaydedildi.

RUSYA UKRAYNA’YA AİT GEMİYİ GASP ETTİ

Rusya, Kostyantın Olşanskıy çıkarma gemisini 2014 yılında Kırım’ı işgal ettikten sonra Ukrayna’dan çalmıştı.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ AKYAR'DA ŞİDDETLİ PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Rus işgali altındaki Kırım’da 23 Mart'ı 24 Mart’a bağlayan gece patlama sesleri duyulmuştu. Sosyal medya kullanıcıları, güçlü patlama seslerinin Akyar (Sivastopol) kentinde duyulduğunu aktarmış ve Akyar Limanı’nda meydana gelen patlamaların görüntülerini paylaşmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.