SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askerleri Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’nü kutladı

Ukrayna ordusuna bağlı farklı birliklerde görev yapan askerler, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askerleri Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’nü kutladı

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karardan itibaren her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor.

İşgalci Rus ordusuna karşı 16 aydır vatanlarının özgürlüğü ve bağımsızlığı, işgali altındaki toprakları Rus işgal güçlerinden temizlemek için savaşan Ukraynalı askerler, Kırım Tatar halkının Milli Bayrak Günü’nü kutladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu solisti, Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer sosyal medya sayfasında Ukrayna askerlerinin Kırım Tatar Bayrak Günü dolayısıyla kaydettikleri kutlama mesajlarını yayınladı. Videoda, Ukrayna ordusuna bağlı farklı birliklerde görev yapan askerlerin Ukrayna ve Kırım Tatar bayraklarını açarak, “Kırım Tatar kardeşlerimizin Kırım Tatar Bayrak Günü’nü kutluyoruz. İki bayrak tek ülke. Yaşasın Ukrayna! Yaşasın Kahramanlarımız!” ifadelerini kullandığı görüldü.

26 HAZİRAN KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar dolayısıyla her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak kabul ediliyor.

Her yıl bugün dünyanın farklı yerlerinde Kırım Tatar bayrağı göndere çekiliyor. Rus işgaline kadar Kırım’da coşkuyla kutlanan, günümüzde de Ukrayna’nın ana kısmında geniş çapta etkinliklerle kaydedilen Kırım Tatar Bayrak Günü, Kırım’da Kırım Tatar gençlerin teşebbüsü ile ilk kez 2009 yılında kutlandı.

Bayramın fikir babası olan Kırım Derneği Genel Başkanı merhum Dr. Ahmed İhsan Kırımlı, 2005 tarihinde gerçekleştirilen Kırım Tatar Gençlik Kurultayı sırasında, II. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın her zaman hatırlanması gereken bir vaka olduğunun altını çizmiş ve bunun bir bayram olarak kutlanmasını teklif etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.