SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kırım Tatar halkının Ramazan ayını kutladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ramazan ayının başlamasıyla İslam dünyasını tebrik etti. Zelenskıy yayımladığı video mesajda, işgalci Rusya'nın Kırım Tatar halkına yönelik baskılarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kırım Tatar halkının Ramazan ayını kutladı

Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatar halkı, Rus baskıları altında Ramazan ayını karşıladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün sosyal medya hesabından Ramazan ayının gelişini kutlayan bir video mesaj ​​paylaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Ramazan'da baskılara maruz kalan Rus işgali altındaki Kırım'daki Kırım Tatar halkına mesaj yollamayı ihmal etmedi.

Volodımır Zelenskıy, “Bu akşam Müslümanlar için kutsal Ramazan ayı başlıyor. Ukrayna Müslüman toplumunun önemli bir bölümü olan Kırım Tatarları, Ramazan'ı işgal altında, Kırım'da Rus baskı ve taciz tehdidi altında, Ukrayna'nın diğer bölgelerinde ateş altında ve cephelerde savaşarak kutlamak zorunda kalıyor” açıklamasında bulundu.

ZELENSKIY: TOPLUMUMUZA ÖZGÜRLÜK, SAYGI VE GÜVENLİĞİ GERİ GETİRECEĞİZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, bu konuda hiçbir şüphesinin olmadığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Tüm devletimize ve tüm toplumumuza özgürlük, saygı ve güvenliği geri getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY: RAMAZAN AYINIZ KUTLU OLSUN

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Bu kutsal ayda duanın gücü, Ukrayna'yı Rusya'nın şerrinden, hiçbir şeye gerçekten inanmayanlardan temizlemeye yardımcı olsun. Önümüzdeki Ramazan, Rusya'dan temizlenmiş tüm Ukrayna topraklarında barış ve özgürlükle başlasın. Ramazan ayınız kutlu olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.