SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, yeni seçilen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O'Flaherty'ye Kırım'daki insan hakları durumu hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri ile bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, yeni seçilen Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O'Flaherty ile bir araya geldi. Michael O'Flaherty’nin Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri görevine seçildikten sonra ziyaret ettiği ilk yerlerden biri Ukrayna oldu.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O'Flaherty, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti çerçevesinde, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva ile bir araya geldi.

TAŞEVA'DAN O'FLAHERTY'YE KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ SOYKIRIM OLARAK TANIMA GİRİŞİMİNE DESTEK VERME ÇAĞRISI

Kıyiv’deki Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği Ofisinde 24 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen görüşmede Rus işgali altındaki Kırım’daki insan hakları durumu ele alındı. Kırım’daki Rus işgal güçlerinin Ukrayna vatandaşlarına baskı uygulamaya devam ettiğine dikkat çeken Taşeva, bu baskıların ana odağının Kırım tatarları olduğunu belirtti. Görüşmede Taşeva, bu sene 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Soykırımının 80. yıl dönümünün kaydedileceğini hatırlatarak, O'Flaherty'ye Kırım Tatarlarının sürgününün Avrupa Konseyi ulusal parlamentoları düzeyinde soykırım olarak tanınmasını desteklemeye çağrısında bulundu.

Ayrıca görüşmede Kırımlı siyasi tutsakların durumu ve kanaat önderlerinden kamusal destek sağlamayı amaçlayan bir girişim olan Siyasi Mahkumlar İçin Mentorluk Programı hakkında bilgi vererek Komiseri ilgili programa katılmaya devam etti.

Görüşmenin sonunda Ukrayna'ya verilen destek için teşekkür eden Taşeva, Ukrayna'da, özellikle işgal altındaki topraklarda insan hakları durumunun iyileştirilmesi için daha fazla ortak çalışma yapılması yönündeki umudunu dile getirdi.

Öte yandan O'Flaherty, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri olarak kendisi için önceliklerden birinin Ukrayna halkının, özellikle de işgal altındaki Kırım topraklarında yaşayanların korunması olacağını ifade etti.

O'Flaherty, “Ukrayna'daki durum tüm Avrupa'daki insan hakları açısından belirleyicidir. Şu anda olup bitenler sadece Ukrayna'yı değil hepimizi etkiliyor çünkü diğer Avrupa ülkeleri sıranın kendilerine de gelebileceğini düşünüyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.