SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'dan Kırım'da Rusya'ya ağır darbe: 3 radar istasyonu ve bir çıkarma botu vuruldu

Ukrayna, Rus işgali altındaki Kırım’a yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirerek Rusya'nın Kırım'daki hava savunma kabiliyetlerini sistematik olarak zayıflatma çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2025 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2025 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Kırım'da Rusya'ya ağır darbe: 3 radar istasyonu ve bir çıkarma botu vuruldu

Ukrayna, işgalci Rusya'ya ait askerî hedefleri tek tek imha etmeye devam ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (HUR), tarafından yapılan açıklamada, işgal altındaki Kırım'da Rus hava savunma unsurlarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre HUR’a bağlı Prımarı (Hayaletler) birimi tarafından, 25 Ekim’i 26 Ekim’e bağlayan gece gerçekleştirilen saldırı sonucu Rusya'ya ait kritik askerî teçhizatlar imha edildi. Vurulan hedefler arasında; S-400 Triumf hava savunma füze sistemine ait 96L6 radar istasyonu, P-18 Terek ile 55Zh6U Nebo-U radar istasyonu ve BK-16 çıkarma botu yer alıyor.

Yayımlanan video görüntülerinde, Ukrayna silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) hedeflerine ilerlerken Rus hava savunma füzelerinden başarılı bir şekilde kaçtığı anlar kayda geçti.

UKRAYNA RUS ASKERÎ TEÇHİZATI BAŞARILI ŞEKİLDE İMHA EDİYOR

HUR, bu operasyondan kısa bir süre önce de işgal altındaki Zaporijjya, Herson ve Kırım'da iki adet 1L119 Nebo-SVU radarı ve bir adet Buk-M3 uçaksavar füze sistemini de yok etmişti.

Daha önce ise Canköy hava üssünde Rusya’nın yeni Valday radar sistemi, Ukrayna istihbaratına ait bir SİHA ile etkisiz hâle getirilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.