SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Kerç Köprüsü'nün mutlaka yok edileceğini teyit etti

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, bir kere daha, Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) mutlaka yok edileceğini teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Kerç Köprüsü'nün mutlaka yok edileceğini teyit etti

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) mutlaka yok edileceğini ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, bugün Ukrayna televizyonunda yaptığı açıklamada Rusya’nın Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği  Kerç Köprüsü’nün mutlaka yok edileceğini belirterek, “Biz bunu defalarca açıkça söyledik; Ukrayna Cumhurbaşkanımız da, bize ait Kırım'a yapılan bu hukuka aykırı ilhakın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Bir gün yine köprünün devre dışı olduğu haberini duyacaksınız. Sadece bu zararın ne boyutta olacağı merak konusu. Elbette köprünün artık orada olmamasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacağız. Ruslar için köprü artık daha çok sembolik önem taşıyor. Daha önce aldıkları hasardan sonra artık köprüyü askeri lojistik için kullanamıyorlar. Üzerinde Kırım'a giden bir enerji kolu kalıyor. Ancak köprü çoğunlukla Ukrayna’ya ait Kırım'ı yasa dışı olarak ziyaret eden sıradan Ruslar tarafından kullanılıyor.” dedi.

Ayrıca Pletençuk, Rus yönetiminin köprünün faaliyet dışı bırakılacağını bildiği için Rostov'dan Kırım'a karadan alternatif bir demiryolu güzergahı inşa etmeye karar aldığına dikkat çekti.

İŞGALCİLER ALTERNATİF YOL İNŞAATINA BAŞLADI

Rus yetkililer, 2023 sonbaharında, Rostov'u Kırım'a bağlaması gereken bir demiryolunun inşasına başlandığını duyurdu. İnşaatın Donetsk tarafında başlamış olduğu iddia edildi.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATIN 3. SALDIRI PLANLADIĞI BİLDİRİLDİ

The Guardian gazetesinin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğündeki kaynaklara dayanarak 3 Nisan 2024 tarihinde yayımladığı haberde, Ukrayna istihbaratının Kerç Köprüsü’ne bir saldırı daha düzenlemeye hazırlandığını yazdı. Ukrayna askerî istihbarat teşkilatındaki üst düzey yetkililer, köprünün yıkılmasının "kaçınılmaz" olduğunu vurgulayarak, daha önce iki kez saldırı düzenlenen köprüye üçüncü bir saldırı girişiminde bulunmayı planladıklarını belirtti.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.