SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın Kırım operasyonu: Kerç Köprüsü'ne yeni saldırı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü, Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü’ne (Kırım Köprüsü) 3. kez saldırı düzenlemeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Kırım operasyonu: Kerç Köprüsü'ne yeni saldırı!

Ukrayna askerî istihbaratının, Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne (Kırım Köprüsü) 3. defa saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.

The Guardian gazetesinin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğündeki kaynaklara dayanarak 3 Nisan 2024 tarihinde yayımladığı haberde, Ukrayna istihbaratının Kerç Köprüsü’ne bir saldırı daha düzenlemeye hazırlandığını yazdı. Ukrayna askerî istihbarat teşkilatındaki üst düzey yetkililer, köprünün yıkılmasının "kaçınılmaz" olduğunu vurgulayarak, daha önce iki kez saldırı düzenlenen köprüye üçüncü bir saldırı girişiminde bulunmayı planladıklarını belirtti.

Köprüyü yakında devre dışı bırakabileceklerini öne süren bir yetkili, "Bunu 2024'ün ilk yarısında yapacağız" dedi ve Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov'un "bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli araçların çoğuna" zaten sahip olduğunu kaydetti.

RUSYA, KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜN SAVUNMASINI GÜÇLENDİRİYOR

Kırım başta olmak üzere işgal altındaki Ukrayna topraklarında faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, 2 Nisan 2024'te işgalcilerin Pantsir-S1, S-300 füze sistemleri dahil Kerç Köprüsü yakınlarına daha fazla hava savunma sistemi yerleştirdiğini bildirdi.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.