SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya ana muhalefet partisi lideri: Taurus füzeleri, Kerç Köprüsü'nü yıkabilir

Almanya ana muhalefeti Hristiyan Demokrat Partinin (CDU) lideri Friedrich Merz, ülkesinin Taurus uzun menzilli seyir füzelerini, Ukrayna'ya tedarik etmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya ana muhalefet partisi lideri: Taurus füzeleri, Kerç Köprüsü'nü yıkabilir

Almanya'da Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) lideri Friedrich Merz, Alman hükumetine bir kere daha Rus işgal güçlerinin önemli ikmal yolu olan Kerç Köprüsü'nü (Kırım Köprüsü) yok edebilecek potansiyele sahip Taurus uzun menzilli seyir füzelerini Ukrayna’ya sağlama çağrısında bulundu.

Almanya merkezli "Table Media" haber sayfası için yaptığı açıklamada, Alman siyasetçi Friedrich Merz, Ukrayna'ya Taurus seyir füzelerinin teslim edilmesi talebini yineleyerek; bunların "Rus işgal güçleri için en önemli ikmal yolu" olan Kırım Yarımadası'ndan Rusya’ya giden Kerç Köprüsü'nü yok edebileceğini kaydetti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Alman halkına ilgili füzeleri neden Ukrayna’ya teslim etmediği konusunda bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayan muhalefet lideri, "Bu bir taktik mi? Yoksa cehalet mi? Bu sorunun cevabını ben dahil hepimize borçlu." dedi. Friedrich Merz, benzer bir açıklamayı 10 Ocak’ta yapmıştı.

ALMAN HÜKÛMETİ, TAURUS KONUSUNDA ERTELEME YAPIYOR

Ukrayna'nın Mayıs 2023'te Almanya'dan Taurus uzun menzilli füze istediği öğrenildi. Alman hükûmeti, Taurus’u Ukrayna'ya tedarik edip etmeyeceğine henüz karar vermedi. Almanya Federal Meclisinin Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Eylül 2023’te koalisyonda Taurus seyir füzelerinin Ukrayna'ya tedarikini engelleyen tek kişinin Şansölye Olaf Scholz olduğunu açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.