SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanından Kırım Tatar halkına teşekkür

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Oleksiy Neyijpapa, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile bir araya gelerek Ukrayna'nın savunmasına sağladığı katkılardan dolayı Kırım Tatar halkına teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanından Kırım Tatar halkına teşekkür

Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Oleksiy Neyijpapa ile bir araya geldi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri basın servisi tarafından 7 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Oleksiy Neyijpapa’nın Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili ve Ukrayna Kahramanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştüğü aktarılarak, “Koramiral Oleksiy Neyijpapa, Ukrayna'nın savunmasına katkılarından ve deniz kuvvetleri dahil olmak üzere Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yardımlarından dolayı ve özellikle bugün Ukrayna Savunma Kuvvetleri saflarında görev yapan oğulları ve kızları için ve Rus işgalcilere karşı mücadelede hayatlarını verenler için tüm Kırım Tatar halkına teşekkür etti.” ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca Rus işgali altındaki Kırım’ın durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunan taraflar, işgalcilerin Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarına uyguladığı baskılar ile 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı arasındaki benzerlikleri ele aldı.

Neyijpapa ve Kırımoğlu yakın gelecekte ve Yarımada'nın işgalinden kurtulmasından sonra daha fazla iş birliği yapılması konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.