SON DAKİKA
Hava Durumu

Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesinde Kırım Tatarca dil kursları yeniden açılıyor

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de bulunan Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesinde, Kırım Tatar dili kursları yeniden açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesinde Kırım Tatarca dil kursları yeniden açılıyor

Rusya, Kırım'ı işgal ettikten sonra Akmescit'ten (Simferopol) Kıyiv’e taşınan Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesinde, Kırım Tatar dili kursları ikinci yılında tekrar açılacak. Filolog, Kırım Tatar dili öğretmeni Ayşe Arnautova, Kırım Haber Ajansına kursun işleyişi hakkında demeç verdi.

Kurslara nasıl kaydolunuyor?

Ayşe Arnautova: Doğu Filolojisi Bölümü e-posta adresimize (crimea.tnu@gmail.com) yazarak veya doğrudan üniversitemize gelerek kaydolabilirsiniz. Ayrıca çevrimdışı eğitim planlıyoruz. Tüm öğrencilerimize ilk derste Kırım Tatar dilinin nasıl bir dil olduğunu, Kırım Tatar halkının kim olduğunu ve Türk dillerini bilmenin tüm imkanlarını anlatıyoruz.

Kursların ücreti ne kadar?

Ayşe Arnautova: Geçen yıl kurslar ücretsizdi. Bu eğitim kursu için aylık 500 Grivna gibi sembolik bir fiyat belirledik. Umuyoruz ki gelecekte kursları tekrar ücretsiz hale getireceğiz.

Ne kadar süre çalışmak gerekiyor?

Ayşe Arnautova: Kursların süresi, Kırım Tatar dilinin bilgi düzeyine ve derslerin haftada kaç kez yapılacağına bağlıdır. Geçen yılın deneyimlerine dayalı bir eğitim programı geliştirdik. Kursun sonunda bir sertifika veriyoruz.

KIRIM TATARCA BİLENLER TÜRKÇEYİ ÇOK KOLAY ÖĞRENİYOR

Ayşe Arnautova, Kırım Tatarca bilmenin Türkçe öğrenmeyi kolaylaştırdığını da sözlerine ekledi. Arnautova, Vernadskıy Tavriya Milli Üniversitesinde Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanların, Türkçe’yi çok çabuk öğrendiklerini ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinde çalıştıklarını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.