SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rus uçaklarını Kırım'dan çıkarmalıyız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altındaki Kırım'dan gelen hava tehdidini azaltmak için Ukrayna'nın yarımadadaki Rus hava üslerini vurması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rus uçaklarını Kırım'dan çıkarmalıyız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın işgal altında bulunan Kırım'daki hedefleri vurabilmek ve böylece bu yöndeki hava tehdidini azaltmak için 300 kilometre menzile sahip ATACMS füzelerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Washington Post gazetesinde 29 Mart 2024 tarihinde köşe yazarı David Ignatius’un  Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile yaptığı röportaj yayımlandı. Röportajda Zelenskıy, Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'daki hedefleri vurabilmesi için 300 kilometreye kadar menzilli ATACMS füzelerine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İlgili füzelerle vurulacak hedeflerin arasında, ciddi hasara neden olan yüksek hassasiyetli füzeleri taşıyan Rus savaş uçaklarının konuşlandırıldığı hava üslerin yer aldığına dikkat çeken Zelenskıy, “Rusya bu uçakları imha edebileceğimizi bildiğinde Kırım'dan saldırmayacak. Donanmada olduğu gibi. Onları karasularımızdan çıkardık. Şimdi onları Kırım'daki hava sahasının dışına iteceğiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.