SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Karadeniz Filosu'nun neredeyse tamamı Kırım'dan ayrıldı

Ukrayna'nın Kırım'daki Rus deniz üslerine gerçekleştirdiği bir dizi başarılı saldırının ardından Rusya Karadeniz Filosu'nun neredeyse tamamını yarımadadan çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Karadeniz Filosu'nun neredeyse tamamı Kırım'dan ayrıldı

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, Rusya Karadeniz Filosu’nun neredeyse tamamının Kırım’ı terk ettiğini ifade etti.

“Biz-Ukrayna” televizyon kanalında konuşan Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, Rusya’nın Kırım’daki askeri gücünü değerlendirirken şu ifadelerine yer verdi:

“Filo, Kırım'daki ana güçleri olarak kabul edildi. Şimdi filo fiilen Kırım'ı tam güçle terk etti. Demek istediğim, seyir füzesi taşıyıcılarını ele alırsak, seyir füzesi taşıyıcısı olarak kabul edilmesine rağmen henüz tek bir füze bile fırlatmamış bir zavallı gemi dışında, bu gemilerin çoğunun yeri değiştirildi.” 

Rusya’nın sadece “gözden çıkardığı” gemileri Kırım’da bıraktığını belirten Sözcü, “Tabii bazı gemiler yarımadada kalmaya devam ediyor ama en değerli gamiler Kırım’dan çekildi.” dedi.

BİR AYDA 5 RUS GEMİ ZARAR GÖRDÜ

Bilindiği üzere Ukrayna ordusu Mart 2024’de Kırım’daki Rus askeri üslerine düzenlediği saldırılar sırasında Rusya’ya ait Sergey Kotov devriye korveti batırıldı ayrıca Konstantin Olşanskiy, Yamal, Azov çıkarma gemileri ve İvan Hurs keşif gemisi hasar aldılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.