SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna Sınır Muhafızları Kırım'a geri dönecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Sınır Muhafızlarının Donbas ve Kırım'da kontrol noktalarına çok yakında geri döneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna Sınır Muhafızları Kırım'a geri dönecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 30 Nisan Ukrayna Sınır Muhafızları meslek bayramı gününde Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanacağını vurgulayan bir mesaj yayımladı.

ZELENSKIY: DONBAS VE KIRIM'DAKİ TÜM NOKTALARA GERİ DÖNÜLECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Donetsk ve Akmescit (Simferopol) uluslararası havaalanlarının tekrar normal hale geleceğini ve sınır kontrolünün Ukrayna tarafından yapılacağı günün geleceğini söyledi. Zelenskıy, "Donbas ve Kırım'da devlet sınırımızın tüm noktalarına mutlaka geri dönülecek" dedi. Zelenskıy, işgalci devlet Rusya'nın, Ukrayna'nın karakterinin doğal bir parçası olan barışı kesinlikle ortadan kaldıramayacağını vurguladı. 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI, ASKERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ülkelerini cephede savunan Ukrayna Sınır Muhafızları ve askerlerin de gününü kutlamayı ihmal etmedi. Zelenskıy, “Donbas'taki çatışmalarda Ukrayna'nın tüm savunma ve güvenlik güçleriyle birlikte devletimizi ve halkımızı koruyan sınır askerlerimizi özellikle anmak isterim... Teşekkürler askerler!” dedi.      

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.