SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar: Ukraynalı sanatçıların eserlerinde savaşın izlerini görebilirsiniz

Başkent Ankara’da Ukrayna Büyükelçiliği tarafından düzenlenen organizasyonda Ukraynalı sanatçıların eserleri sergilendi. Büyükelçi Vasıl Bodnar, Kırım Haber Ajansına sergi kapsamında röportaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 02:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar: Ukraynalı sanatçıların eserlerinde savaşın izlerini görebilirsiniz

Türkiye’nin başkenti Ankara’da Ukrayna Büyükelçiliği tarafından 7 Kasım 2023 tarihinde resim sergisi organize edildi. Ukrayna Sanatçıları Sergisi, Ukrayna'ya destek olmak isteyen sanatseverleri bir araya getirdi. Sergi programı, Bilkent Center AVM'de yer alan RC Müzayede Sergi Salonu'nda gerçekleşti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, "Horizon: Ukraynalı Sanatçılar Sergisi" kapsamında QHA'ya röportaj verdi. Büyükelçi Bodnar, Ukraynalı sanatçıların resimlerini içeren sergiden elde edilen gelirin; Ukrayna ordusuna destek ve Ukraynalı öğrencilere burs olarak kullanılacağını kaydetti.

"SAVAŞA RAĞMEN SANATI ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Bodnar etkiliğin en büyük amacının savaşa rağmen sanat üretmeye devam etmek olduğuna dikkat çekerek, "Bu etkinliğin en büyük amacı savaşa rağmen sanatı üretmeye devam etmek için kendinde güç bulan Ukraynalı sanatçıları tanıtmaktır. Bir diğer amacımız ise Rusya'nın şehirlerimizi bombaladığı, insanlarımızı öldürdüğü, korkunç şartlarda Ukraynalıların duygusal çeşitliliğini yansıtmaktır. Çünkü eserlerde savaşın izlerini görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"BİZ BU SAVAŞTA CAN VERİYORUZ"

Öte yandan Ukrayna Büyükelçisi, "Rusya’nın UNESCO koruması altındaki Ulusal Odesa Sanat Müzesi'ni vurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Rusya'nın bu faaliyetleri, Ukrayna'daki altyapıya ve sivillere yönelik terörün devam ettiğini gösteriyor. Dünkü saldırı da Rusya'nın barbar eylemlerinden sadece bir tanesi. Şunun altını çizmek isterim. Tahrip edilen kültürel eser de olsa bir şekilde yenilenebilir. Ancak biz bu savaşta can veriyoruz. İnsanlarımız yaralanıyor, ölüyor. Aslında bu mücadelenin ve bu bombardımanların en büyük ve en kötü sonucu insani kayıplarımız. Bizi en çok üzen konu bu. Maalesef dünya, insani kayıpları değerlendirmek, durdurmaya çalışmak yerine daha çok savaşla ilgileniyor. Gelecekte barışçıl ve güvenlikli dünya umudumuz zayıflıyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.