SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Ailesi ilk kez Eskişehir’de stüdyo açtı!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekûn saldırılarından sonra Eskişehir’e gelen Kırım Ailesi, dans ve müzik çalışmalarına kurdukları yeni ses ve video stüdyosuyla yeni bir soluk kazandırdı. Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, yeni stüdyo hakkında Kırım Haber Ajansına (QHA) bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Ailesi ilk kez Eskişehir’de stüdyo açtı!

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Kırım Tatar dilinin ve kültürünün korunması için Kırım Tatar çocuklara çeşitli alanda dersler veren Kırım Ailesi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırıların ardından Türkiye’ye geldi. Çalışmalarını 2 yıldır Eskişehir’de sürdüren Kırım Ailesi, müzik alanındaki faaliyetlerine kurdukları ses stüdyosuyla yeni bir nitelik kazandırdı.

KIRIM AİLESİ, SES STÜDYOSUNDA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, Eskişehir’de kurdukları yeni ses ve video stüdyosu hakkında Kırım Haber Ajansına (QHA) bilgi verdi. Kurtseitova, Kırım Ailesi'ne ait ilk stüdyonun Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen’in yardımlarıyla 3 ay önce kurulduğunu belirtti. Kırım’a ve Türkiye’ye ait pek çok müziğin yeniden aranje edildiğini dile getiren Kurtseitova, Kırım Ailesi çocuklarıyla burada yeni çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Kurtseitova, eski Kırım Tatar türkülerini bir albümde toplamayı ve bu türkülerin kliplerini Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Kurtseitova bunu şu şekilde örneklendirdi:

“‘Kamışa’ ve ‘Şu Yalta’dan’ isimli eski Kırım Tatar türkülerimizi yeniden aranje ettik. Şimdi de Türkiye’den ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ ve ‘Üsküdar’a Giderken’ isimli türküler üzerinde çalışıyoruz. Bunlar bittikten sonra kayıt alacağız”

KIRIM TATAR SANATÇILARI GÜLİZAR BEKİROVA VE RÜSTEM MEMEDOV'A ALBÜM ÇALIŞMASI 

Kırım Tatar türkülerinin sözlerini yeniden yazmak istediklerini ifade eden Kurtseitova, yeni çalışmalarını en yakın zamanda sonlandıracaklarını bildirdi. Ayrıca Kurtseitova, Kırım Tatar halk müziği sanatçıları Gülizar Bekirova ve Rüstem Memedov ile albüm çıkaracaklarını duyurdu.

"MÜZİKLE İLGİLENEN HERKESİ STÜDYOMUZA DAVET EDİYORUZ"

Kurtseitova sözlerine, “Bestecimiz, kameramanımız ve ses yönetmenimiz ile birlikte profesyonel bir ekibimiz var. Bu sayede stüdyomuzda kaliteli işler ortaya çıkıyor. Müzikle ilgilenen herkesi stüdyomuza davet ediyoruz” çağrısıyla son verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.