SON DAKİKA
Hava Durumu

YTB Başkanı Abdullah Eren: Kırım Ailesi'ne desteğimiz devam edecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Kırım Ailesinin proje tanıtım etkinliğinin ardından Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YTB Başkanı Abdullah Eren: Kırım Ailesi'ne desteğimiz devam edecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 8 Kasım 2023 tarihinde, Kırım Ailesi Kültür Merkezinin "BİLGİ: Kırım Tatar Tarihinin ve Kültürünün Korunması Projesi" tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Yoğun katılıma sahne olan programın ardından YTB Başkanı Abdullah Eren, Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulundu.

ABDULLAH EREN, KIRIM AİLESİNE VERDİKLERİ DESTEĞİ YİNELEDİ 

Eren, YTB olarak, Kırım Ailesinin faaliyete geçirdiği projelere Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Göç İdaresi Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile işbirliği içinde destek olduklarını aktardı.

Başkan Eren, 2014 yılındaki işgal sürecinden ve 24 Şubat 2022'den sonra Ukrayna'da başlayan Rus saldırılarıyla birlikte Türkiye'ye sığınan Kırım Ailesinin projelerine destek verdiklerini aktardı. Eren, "Bilhassa çocuklarımızın kendi kültürlerini tanımaları ve hatırlamaları için destek verdik" dedi.

KIRIMOĞLU'NA VEFA KİTABI 2024 YILINDA YTB TARAFINDAN BASILACAK

YTB Başkanı Eren, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na vefa amacıyla, kitap çıkracaklarını duyurdu. Eren bu kitabın, YTB tarafından 2024 yılında basıma gireceğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.