SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'da kış sert geçiyor: Issık Göl dondu

Kırgızistan’ın dünyaca ünlü turistik merkezi Issık Göl, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'da kış sert geçiyor: Issık Göl dondu

Kırgızistan'da bu yıl kış mevsimi sert geçiyor. Kırgız Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı tarafından 16 Ocak 2023 tarihinde yapılan açıklamada, "Ülkemizde her senede olduğu gibi bu sene de soğuk hava şartları geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın ülke içerisinde şehirlerarası uzun mesafeli seyahetlerinin yapmamasını tavsiye ediyoruz. Başkent'te bazı büyük caddeler kalın kar nedeniyle kapalı olacak; belediye araçları tarafından kar temizlenecek." ifadesine yer verildi. 

KIRGIZİSTAN'DA ISSIK GÖL DONDU

Kırgız Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev bugün yaptığı açıklamada, "Şu anda, IssIk-Göl -30 derecede ve tamamen donmuş bir haldedir. Issık Göl bölgesine ait Balıkçı şehrinde saniyede 24-28 metre hızında kuvvetli bir rüzgar kaydedildi. Balıkçı Belediye Başkanının talimatıyla, şehir sivil koruma servisleri yüksek alarm durumuna geçirildi. Şehirde, sivil koruma servisleri sosyal yardım faaliyetleri yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Nadira Jusupbekova, ülkedeki soğuk hava şartları ve öğrencilerde rastlanan hastalıkların artması nedeniyle Aralık ayı boyunca okulların kapatıldığını duyurmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.