SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Müftüsü, Filistin için cihat çağrısı yapanları uyardı!

Kırgızistan Dini İdare Başkanı Zamir Rakiyev, Filistin için cihat çağrısı yapanları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Müftüsü, Filistin için cihat çağrısı yapanları uyardı!

Kırgızistan Dini İdare Başkanı ve Kırgızistan Müslüman Ulema Konseyi Müftüsü Zamir Rakiyev, İsrail'in Filistin'deki sivil nüfusa yönelik askeri eylemlerini insanlığa karşı suç olarak kınadı. Müftü Rakiyev, Filistin'e cihat çağrısı yapanların şeriat kurallarına aykırı davrandığını belirterek, Filistin için cihat fikrinden vazgeçmeye çağırdı.

KIRGIZİSTAN ULEMALARI İSRAİL ZULÜMNÜ KINIYOR

Rakiyev, Kırgızistan'daki sosyal ağlarda dolaşan İsrail'e karşı savaşa katılım çağrılarını incelediğini ve kınadığını belirterek, "Bu sadece Filistinlilerin değil, tüm dünyadaki Müslümanların üzüntüsüdür. Devam eden zulmü kınıyor ve bir an önce sona ermesini talep ediyoruz. Bu nedenle kalabalık yerlerde, cami ve medreselerde Cuma namazına gelen cemaatçilerimizi, her Müslümanı Filistin halkı için dua etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ŞERİAT KURALLARINA AYKIRI OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Müftü Filistinlilere yardımın manevi ve maddi olması gerektiğine dikkat çekerek, "Filistin'i duygusal temelde veya herhangi bir organize grupla birlikte cihat amacıyla ziyaret etmenin şeriat kurallarına aykırı olduğuna inanıyoruz. Maddi yardımın sağlanması, Şeriat'ın mevcut durumda bize dayattığı temel gerekliliktir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.