SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Türk Dünyası Yazarlar Kurultayı, Türk dünyasından şair ve yazarları buluşturdu

Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından 6-8 Kasım 2023 tarihleri arasında organize edilen "5. Türk Dünyası Yazarlar Kurultayı" bugün protokol konuşmalarıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Türk Dünyası Yazarlar Kurultayı, Türk dünyasından şair ve yazarları buluşturdu

Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) organizasyonu; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dil Kurumunun (TDK) destekleriyle V. Türk Dünyası Yazarlar Kurultayı'nın bugün açılış töreni yapıldı. 

19 FARKLI ÜLKEDEN 100'ÜN ÜZERİNDE ŞAİR VE YAZAR KATILDI

Ankara Milli Kütüphane Salonu'nda icra edilen etkinlik bugün saat 11.00'de protokol konuşmaları ile başladı. Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Irak (Kerkük), İran (Tebriz), Kosova, Kuzey Makedonya (Üsküp), Suriye, Gagauzya, Türkmenistan, Tataristan, Başkurdistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Macaristan, Arnavutluk, Batı Trakya (Yunanistan) ve Türkiye gibi 19 farklı ülke olmak üzere 100'ün üzerinde Türk dünyasından gelen şair ve yazar çeşitli etkinliklerde faaliyet gösterecek.

Kurultay bünyesinde bu akşam 19.00'da Türk Dünyası Fotoğraf Sergisi ile Ankara Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu'nda, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından Türk Dünyası Müzik Konseri verilecek.

8 Kasım 2023 tarihinde sona ermesi planlanan kurultayın faaliyetleri, ikinci gün çalışmaları ve sonuç bildirgesinin yayımlanması ile devam edecek. Son gün ise aynı adreste 5. Türk Dünyası Yazarlar Kurultayı'nın kapanış töreni yapılacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.