SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Haber Ajansları Birliği kuruldu

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından alınan karar neticesinde Anadolu Ajansı, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Kırgız Ulusal Haber Ajansı (Kabar), Özbekistan Ulusal Haber Ajansı (UzA) ve Kazakistan'dan Qazcontent arasında Türk Haber Ajansları Birliği kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Haber Ajansları Birliği kuruldu

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Türk dünyası ülkelerinin birlik mesajıyla bir araya gelerek faaliyet gösterdiği Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) yeni bir karar aldı. TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Anadolu Ajansının İstanbul'da düzenlediği Türk Haber Ajansları Medya Zirvesi'nde konuyla ilgili açıklama yaptı. 

TÜRK HABER AJANSLARI BİRLİĞİ KURULDU

Türk devletlerinin farklı alanlarda işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Ömüraliyev, medya alanında da birlikte faaliyet yürütülmesi konusunda karara vardıklarını duyurdu. Ömüraliyev, Türk haber ajansları arasında birliğin kurulması gerektiğine değinerek, "Güçlerimizi birleştirerek yalan haberlerle mücadele etmeli, kamuoyunun önüne doğru bilgiyi ulaştırmalıyız. Bu doğrultuda ortak hareket çok önemli" dedi.

TÜRK HABER AJANSLARI İÇİN 4 HABER AJANSI BİR ARAYA GELDİ

Bu kapsamda zirvede Anadolu Ajansı, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Kırgız Ulusal Haber Ajansı (Kabar), Özbekistan Ulusal Haber Ajansı (UzA) ve Kazakistan'dan Qazcontent arasında Türk Haber Ajansları Birliği (ATNA) kuruldu. ATNA, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Aliyev, Kabar Genel Müdürü Mederbek Shermetaliev, Qazcontent Yönetim Kurulu Başkanı Bekzat Zhussupov ve UzA Genel Müdürü Abdisait Kuchimov'un attığı imzalarla hayata geçirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.