SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'da Fransa lehine casusluk yapan şahıslar tutuklandı!

Azerbaycan’da Fransa lehine casusluk yapan kişiler tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birinin kimliği ortaya çıktı. Ermeni asıllı Fransız gazeteci Leo Nikolyan'ın açıklamasına göre şahsın adının Martin Ryan olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'da Fransa lehine casusluk yapan şahıslar tutuklandı!

Azerbaycan’da Fransa lehine casusluk yapan kişiler tutuklandı. Tutuklanan kişilerden birinin kimliği ortaya çıktı. Ermeni asıllı Fransız gazeteci Leo Nikolyan, 8 Ocak 2023 tarihinde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Gazeteci Leo Nikolyan, Azerbaycan’da tutuklanan şahsın adının Martin Ryan olduğunu açıkladı. Nikolyan, "Martin Ryan, 4 Aralık'ta Bakü'de tutuklandı. Mercorama LLC CEO'su Martin Ryan casuslukla suçlanıyor. Fransa'nın 2. DGSE (Dış İstihbarat Genel Müdürlüğü) ajanları tarafından kullanılmış (manipüle edilmiş), gizli işbirliğine dahil edilmiş ve daha sonra Bakü'den sınır dışı edilmiştir" açıklamasını yaptı. Azerbaycan'da güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonun ardından yargı makamlarınca tutuklanan şahıslar hakkında sayı ve isim bilgisi yer almadı.

AZERBAYCAN'DA FRANSA LEHİNE CASUSLUK YAPAN ŞAHISLAR TUTUKLANDI!

MARTIN RYAN, BAKÜ'DE CEZAEVİNDE

4 Aralık 2023 tarihinde Fransız istihbaratına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Fransız vatandaşı Martin Ryan şu anda Bakü'de cezaevinde bulunuyor.

Batı medyasında daha önce yayımlanan bilgilere göre, 2023 yılı aralık ayı başında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisinin yürüttüğü soruşturma ve tutuklamalar sonucunda Fransız özel servislerinin geniş istihbarat ağı ortaya çıktı. Kısa sürede, bir kısmı o dönemde veya daha önce Azerbaycan'da faaliyet gösteren, bir kısmı da çeşitli ülkelerde ve saygın uluslararası kuruluşlarda gizli faaliyetlerini sürdüren onlarca Fransız casusu tespit edildi.

Bilindiği üzere 20 Aralık 2023'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Dış Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSE) başkanı Bernard Emier'i görevden almıştı. İç Güvenlik Dairesi Başkanı Nicholas Lerner, yeni dış istihbarat başkanı olarak atanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.