SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'da terör saldırısı planı yapan kişi yakalandı!

Azerbaycan'da Lankeran Belediye Başkanına suikast düzenleme planı yapan Bahruz Askorov isimli terör eylemcisi yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'da terör saldırısı planı yapan kişi yakalandı!

Azerbaycan'da terör eylemi planı yapan bir kişi 25 Mart 2024 tarihinde Devlet Güvenlik Servisi tarafından yakalandı. Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisinin paylaştığı bilgiye göre, şahsın Rusya'nın Murmansk kentinde yaşayan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı 1988 doğumlu Bahruz Askarov olduğu aktarıldı. 

LENKERAN BELEDİYE BAŞKANINA SUİKAST DÜZENLEYECEKTİ

Devlet yetkilileri, şahsın ülkedenin güvenliğini tehdit etmeyi ve paniğe yol açmayı amaçladığını, bu bağlamda bağlantı kurduğu şahıslarla Lenkeran Belediye Başkanına suikast eylemi planladığını belirtti. Askarov'un İngilizce öğretmeni olarak çalışan yabancı bir vatandaşa karşı da terör eylemi gerçekleştirmesi için bağlantı kurduğu kişilere talimat verdiği aktarıldı. 

Ayrıca terör eylemcisinin temas kurduğu kişilerin askerî eğitimlerini yabancı bir devletin topraklarında düzenlemeyi planladığı da ifadelere eklendi. Azerbaycan yetkilileri tarafından yakalanan şahıs tutuklanarak, Anayasa'nın 28, 214.2.1 (teröre hazırlık) maddesince hakkında cezai işlem başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.