SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Ukrayna'ya dev maddi destek

Azerbaycan, işgalci Rusya'ya karşı toprağını savunan Ukrayna'ya maddi destek göndereceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Ukrayna'ya dev maddi destek

Azerbaycan, 2023 devlet bütçesinden Ukrayna'ya mali yardım için pay ayrıldığını açıkladı. Azerbaycan'ın Ukrayna'ya ayırdığı yardım bütçesi 7.6 milyon dolar olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Aliyev, yardım fonu için hazırlanan kararnameyi imzaladı. Ayrılan yardım bütçesi, Ukrayna'ya elektrik teçhizatı gönderilmesi için Azerbaycan Enerji Bakanlığına tahsis edildi.

AZERBAYCAN, UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASINA YARDIM EDECEK

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 21 Haziran 2023 tarihinde Ukrayna'yı İyileştirme Konferansı (UCR2023) kapsamında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bazı açıklamalarda bulunmuştu.

AZERBAYCAN, UKRAYNA’NIN EGEMENLİĞİNİ VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIYOR

Bakan Bayramov, Azerbaycan’ın, Ukrayna’nın yeniden inşası için en az 10 milyon dolar yardım sağlayacağını dile getirdi. Bayramov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin çok sayıda can kaybına ve insani felakete neden olduğunu ifade ederken, Avrupa’daki barış ve güvenlik için de büyük tehdit oluşturduğunun altını çizdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Azerbaycan’ın, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde bu krizin bir an önce çözülmesinden yana olduğunu vurguladı.

UKRAYNA’YA EN AZ 10 MİLYON DOLAR YARDIM

Bakan Bayramov, "Azerbaycan, özellikle elektrikli jeneratör ekipmanları göndererek ve İrpin şehrinde yeniden inşa projeleri uygulayarak, Ukrayna'nın toparlanma ve yeniden inşa çabalarına katkıda bulunmayı planlıyor. Bu yardımın toplam tutarı en az 10 milyon dolar olacak" dedi.

AZERBAYCAN, UKRAYNA’YA MAYIN TEMİZLEME EKİPMANI SAĞLAYACAK

Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan topraklarda büyük çaplı inşaat çalışmalarının başladığını söyleyen Bayramov, mayın temizleme sürecinde Ermenistan’ın mayınlı alanların doğru haritalarını vermesinin önemine işaret etti. Bakan, mevcut zorluklara rağmen Azerbaycan'ın, Ukrayna'ya mayın temizleme ekipmanı sağlama niyetinde olduğunu belirtti. Azerbaycan'ın işgal sonrası dönemde imar çalışmalarında hiçbir çaba ve desteği esirgemediğine dikkat çeken Bayramov, şimdiden Ukrayna'da bir okulun restorasyonu da dahil olmak üzere bir dizi inşaat çalışmasına destek verildiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.