SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan: Karabağ'daki Ermeni nüfusunun entegrasyonuna yönelik bir plan hazırlandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadeleye yönelik tedbirler konusunda Karabağ'daki Ermeni nüfusunun entegrasyonuna yönelik bir plan hazırlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan: Karabağ'daki Ermeni nüfusunun entegrasyonuna yönelik bir plan hazırlandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadeleye yönelik tedbirler konusunda basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev, Bakü'de 20 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen bilgilendirmede Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni nüfusunun entegrasyonu için bir plan hazırladığını açıkladı.

Hacıyev, "Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni nüfusunun geniş sosyo-ekonomik entegrasyonuna yönelik bir plan hazırladı” açıklamasını yaptı. Hacıyev, Azerbaycan’ın Karabağ'daki Ermeni birliklerinin silahsızlandırılması konusunda garanti aldığını vurguladı.

Hikmet Hacıyev, "Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Karabağ bölgesinde silahsızlandırılacağı, mevzilerini bırakacağı, tüm askeri teçhizatın Azerbaycan'a verileceği, ağır teçhizatın Ermenistan ile mutabakatla verileceği garantisini aldık" dedi.

Hacıyev, "Ermenistan neredeyse 3 yıldır zaman kaybetmeye çalışıyor. Bu nedenle terörle mücadele tedbirleri almak zorunda kaldık" açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN İLE AZERBAYCAN ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL BUGÜN ORTADAN KALDIRILMIŞTIR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Özel Görevlerdeki Temsilcisi Elçin Amirbeyov, "Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın barışçıl çözümü önündeki en büyük engel bugün ortadan kaldırılmıştır" dedi.

Amirbeyov, Azerbaycan'ın kendi topraklarında yasadışı yabancı askeri varlık sorununu çözmek için çeşitli uluslararası platformlarda çok sayıda girişimde bulunduğunu ancak somut sonuçlar elde edemediğini kaydetti.

Ermenistan tarafının bugünkü anlaşmaların uygulanması konusundaki iyimserliğini dile getiren Amirbeyov, "Dolayısıyla son birkaç yılda olduğu gibi Azerbaycan bu sorunu da kendi başına çözmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.