SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in Uygur Soykırımı ve toplama kampları hakkında kapsamlı rapor

Uygur Hakları İzleme Grubu, Çin'in Uygur Soykırımı ile ilgili politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında yer alan kurumlar hakkında yeni bir rapor yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in Uygur Soykırımı ve toplama kampları hakkında kapsamlı rapor

Uygur Hakları İzleme Grubu (URM), komünist Çin yönetimi tarafından milyonlarca Uygur Türkü ve diğer Türk topluluklarının atıldığı ve işkence gördüğü toplama kampları hakkında yeni bir rapor yayımlandı. Raporda, Çin'in Uygur Soykırımı ile ilgili politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında yer alan kurumlara mercek tutuldu.

RAPORDA UYGUR SOYKIRIMI POLİTİKASININ NASIL İŞLENDİĞİ DEŞİFRE EDİLDİ

Rapor, iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, toplama kamplarında yaşanan hak ihlallerine odaklanırken; ikinci bölümde bu sistemin nasıl işlediği deşifre ediliyor. Türkiye'de yaşayan genç Uygur Türkü aydın ve raporu hazırlayan Uygur Hakları İzleme (URM) Grubunun Baş Araştırmacısı Yalkun Uluyol, raporun uluslararası araştırmacılar ve insan hakları örgütleri tarafından yayımlanan araştırmalara ve kamp tanıklarının ifadelerine dayandırılarak hazırlandığını bildirdi.

ÇİN'İN YALANLARINI ÇÜRÜTMEK İÇİN ÖNEMLİ

Söz konusu raporda, Çin hükumetinin uluslararası alanda çeşitli propagandalarla suçlarını örtbas etmeye çalıştığı aktarıldı. Araştırmacı Uluyol, Özgür Asya Radyosuna (RFA) verdiği demeçte, Çin'in yalanlarını çürütmek için bu tür raporların önemli olduğuna dikkat çekti.

Uygur Soykırımı araştırmalarını farklı bir açıdan ele alan rapora buradan erişebilirsiniz. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.