SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Uygur soykırımını tanıyan ülkeleri manipüle ediyor: 6 ülkeye vize muafiyeti

Çin yönetimi ülkelere sıkı bir şekilde uyguladığı vize muafiyetini, içinde Uygur soykırımını tanıyan devletlerinde olduğu 6 ülke için yürürlüğe koydu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Uygur soykırımını tanıyan ülkeleri manipüle ediyor: 6 ülkeye vize muafiyeti

Çin, Doğu Türkistan'da Uygur ve diğer Türk topluluklarına uyguladığı soykırım poltikasına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda dünyaya sıkı bir şekilde uyguladığı vize muafiyetini, içinde Uygur soykırımını tanıyan Almanya, Fransa, Hollanda ve Malezya'nın dahil olduğu 6 ülke için yürürlüğe koydu.

ÇİN'DEN UYGUR SOYKIRIMINI TANIYAN ÜLKELERi MANİPÜLE ETMEK İSTİYOR

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, konuya ilişkin 27 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya ve Malezya vatadandaşlarının 1 Aralık'tan itibaren ülkeye gelebileceklerini söyledi. Öte yandan Mao Ning, "Çin, deneme amaçlı olarak daha fazla ülkeye tek taraflı vizesiz politika uygulamaya karar verdi" ifadelerini kullandı.

ÇİN'İN MAKSADI UYGUR SOYKIRIMINI YALANLAMAK

Uygur diasporası bu hamlenenin Çin'in bir oyunu olduğuna, Doğu Türkistan'ı ziyaret etmek isteyen Uygur soykırımını tanıyan ülke vatadaşlarına düzmece ziyaret yerlerini göstereceğine ve böylelikle insanların soykırım konusundaki düşüncelerine etki etmek istediğine dikkat çekiyor. Ayrıca Çin'in amacının Uygur soykırımını yalanlamak olduğunu vurguluyor.

ÇİN'İN TOPLAMA KAMPLARI

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk halklarından milyonlarca kişi, suçsuz yere toplama kamplarına alınmaktadır. Halen bu baskı tüm şiddetiyle devam etmektedir. Tanıkların ifadelerine göre tutuklular, işkenceye uğruyor, sağlıksız şartlarda ellerinde kelepçe, ayaklarında zincirlerle yaşıyor. Kampta tutulanlara, içeriği belirsiz ilaçlar ve iğneler veriliyor. İnsanlar, burada tırnak çekme, kamçı, elektrik gibi işkencelere maruz kalıyor, kadınlar toplu tecavüze uğruyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.