SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Uygur Türklerinin geleneksel evlerini yıkmaya devam ediyor

Çin işgal ettiği Doğu Türkistan'daki kültür soykırımını sürdürüyor. Türk tarihinde ilk yerleşik hayata geçen Uygur Türklerinin binlerce yıllık geleneksel evlerini yıkılmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Uygur Türklerinin geleneksel evlerini yıkmaya devam ediyor

Çin yönetimi işgal ettiği Doğu Türkistan'da bir taraftan soykırım politikasını sürdürürken, diğer taraftan da kültürel soykırım uygulamasını hızlandırdı. Çin, Türk tarihinde ilk yerleşik hayata geçen ve mimarlık alanında birçok şahesere imza atan Uygur Türklerinin binlerce yıllık geleneksel evlerini yıkmaya devam ediyor.

UYGUR GELENEKSEL EVLERİ YIKILIYOR

QHA ekibinin takibe aldığı Çin merkezli sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Uygur Türklerine ait geleneksel bir evin Çinliler tarafından yıkıldığı görüntülendi. Videoya gelen yorumlarda ise bunun gibi yıkım işlemlerinin Doğu Türkistan genelinde devam ettiği aktarıldı.

TOPLAMA KAMPINDAKİ TÜRKLER YOK EDİLİYOR

Bölgeden edinilen son bilgilere göre, Tumşuk toplama kampına atılan Uygur Türkü bir çiftin, 2023 yılı Ramazan ayının ortalarında işkenceye dayanamayıp vefat ettiği öğrenilmişti. Ayrıca, Tumşuk toplama kampındaki Uygur Türklerinin yapılan işkence ve deneylere dayanamayıp hastalandığı veya vefat ettiği ortaya çıktı.

Çin'den Doğu Türkistan'daki soykırımı ortaya çıkaran araştırmacılara yaptırım!

DOĞU TÜRKİSTAN'DA BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükumetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da topyekûn bir halk soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.