SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'a giden Pakistan Başbakanı Çin propagandası yaptı!

Çin'in davetiyle Doğu Türkistan'a giden Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Doğu Türkistan'ın tarihi şehri Ürümçi'de Çin propagandası yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'a giden Pakistan Başbakanı Çin propagandası yaptı!

Selahaddin Kaşgarlı / QHA Muhabir / Ankara

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki dini baskı ve engellemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak bağımsız uluslararası insan hakları araştırma merkezlerinin raporlarında, Çin'in bölgedeki binlerce tarihi camileri ve ibadet merkezlerini bir bir yıktığı ispatlanmış ve uydu görüntüleri yayımlanmıştı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI KUKLA İMAMLA GÖRÜNTÜLENDİ!

Çin'in davetiyle 20 Ekim 2023 tarihinde Doğu Türkistan'a giden Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Ürümçi'de Çin propagandasına alet oldu. Kakar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Ürümçi'deki bir camide namaz kılmak için oturduğu, yanında ise bölgede Çin'in kuklası olarak bilinen imamın oturduğu görüntülendi.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ÇİN PROPAGANDASI YAPTI

Öte yandan tarihi camide cuma namazı kıldığını belirten Kakar'ın paylaştığı videoda bir kaç yaşlı Uygur Türkü dışında hiç kimsenin olmaması dikkat çekti. Kakar ise videoyu bir Çin propagandası olarak, "Çin'in Xinjiang eyaletine bağlı Urumçi kentindeki tarihi camide cuma namazı kılındı" ifadeleriyle paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.