SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan dernekleri hakkında bilgi toplayan Çin ajanları yakalandı!

Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan dernekleri hakkında Çin istihbaratı için bilgi toplayan 6 kişi İstanbul'da yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan dernekleri hakkında bilgi toplayan Çin ajanları yakalandı!

Çin Halk Cumhuriyeti istihbaratı için Türkiye'de faaliyet gösteren Doğu Türkistan dernekleri ve Uygur Türkleri hakkında bilgi toplayan 6 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı.

MİT ÇİN'E ÇALIŞAN 7 ŞÜPHELİYİ TESPİT ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından iletilen bilgilerde Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirerek Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlarıların ileri gelenleri ve Türkiye’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan dernekleri ve kuruluşları hakkında bilgi toplayan 7 şüpheli tespit edildi.

6 ŞÜPHELİ YAKANLADI

Topladıkları bilgi ve belgeleri Çin Halk Cumhuriyeti istihbarat unsurlarına aktardıkları belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildi. 20 Şubat 2024'te İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheliden 6'sı yakalandı. Diğer şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.