SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Azerbaycan üniversitelerinden ortak eğitim sempozyumu

Azerbaycan Hazar Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi ortaklığında 6-7 Haziran tarihleri arasında Uluslararası Eğitim Yönetimi ve Öğretmen Yetiştirme Sempozyumu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Azerbaycan üniversitelerinden ortak eğitim sempozyumu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 6-7 Haziran 2024 tarihinde Azerbaycan Hazar Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi ortaklığında Uluslararası Eğtim Yönetimi ve Öğretmen Yetiştirme Sempozyumu gerçekleştirildi. İki üniversite arasında imzalanan eğitim iş birliği protokolü çerçevesinde hazırlanan sempozyuma çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Sempozyuma Gazi Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe, Prof. Dr. Salih Şahin, Prof. Dr. Gürcü Koç, Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım, Prof. Dr. Muhammed Koçak, Prof. Dr. Yılmaz Yeşil, Prof. Dr. Pınar Bilasa,  Doç. Dr. Nurcan Uzel, Doç. Dr. Derya Yüreğilli Göksu ve Dr. Sinan Demirtürk katıldı. Bakü Devlet ve Kafkas Üniversitelerinin öğretim üyelerinden ise Dr. Afet Süleymanova, Doç. Dr. Elza Semedova, Prof. Dr. Hikmət Alizade, Doç. Dr. Yegane Celilova, Raziyə İsayeva, Doç. Dr. Üzeyir Zeynalov ve Doç. Dr. Leyla Aliyeva sempozyumda yer aldı. 

foto-1

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Açılış konuşmasında Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gelişli, üniversitenin Türk dünyası ile ilişkiler bağlamındaki görevini başarılı bir şekilde üstlendiğini ifade etti. Söz konusu sempozyumun bir başlangıç olduğunu kaydeden Gelişli,  Azerbaycan ve Türkiye arasında, bütün Türk dünyasında eğitim ortaklıklarının, bilimsel uyumun ve bütünleşmenin sağlanması için önemli bir vazifelerinin olduğunu dile getirdi. 

Gazi Üniversitesi Eğitim Dekanı Selvi ise fakültenin öğretim üyeleriyle birlikte Azerbaycan'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Selvi iki üniversite arasında tecrübe ve bilgi paylaşımının karşılıklı olarak yapılmasının önemli olduğuna işaret etti. Ayrıca Selvi, "Gazi Eğitim Fakültesinin kurulduğu ilk günden itibaren on binlerce öğretmen yetiştirmiş köklü, etkili ve başarılı bir uluslararası eğitim kurumu haline geldi" dedi.

foto-1foto-1foto-1

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.