SON DAKİKA
Hava Durumu

Gümülcine'de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ithafen "Tarihe Yolculuk Sergisi" açıldı

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ithafen hazırlanan "Tarihe Yolculuk Sergisi"nin açılışı, 24 Ekim 2023'de GTGB Lokalinde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gümülcine'de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ithafen "Tarihe Yolculuk Sergisi" açıldı

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyet gösteren dikiş, nakış ve el sanatları eğitmenlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına ithafen hazırlamış olduğu, 24-26 Ekim 2023 tarihlerinde ziyaretçilere açılacak “Tarihe Yolculuk Sergisi” GTGB Lokalinde başladı. Serginin açılışına Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Muavin Konsoloslar Barış Çulha ve Subutay Koç, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve davetliler katıldı.

"GELENEKSEL KIYAFET VE ARAÇ GEREÇLER MİLLİ BENLİĞİMİZE IŞIK TUTMAKTADIR"

GTGB Başkanı Sedat Hasan yaptığı açılış konuşmasında, “Bu sergide Batı Trakya’nın kültürel ve yöresel tarihinde var olan eserleri görme ve tanıma fırsatı bulacaksınız. Nine ve Dedelerimizin gerek günlük yaşantılarında gerekse özel günlerinde kullandıkları kıyafetler ve araç gereçler tarihteki milli benliğimize ışık tutmaktadır. Ayrıca sergimizin diğer amacı da eskiyi tanıtarak kültürel mirasımızı genç nesillere aktarmak ve tarih bilinci aşılamaktır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olduğunu vurgulayan Sedat Hasan ayrıca, "Bizlerinde daha önceki nesillerin yaptığı gibi bu mirasa sahip çıkarak en kıymetli sermayemiz olan gençlerimize şanlı tarihimizi ve kültürümüzü benimsetmeli, Cumhuriyetin bize göstermiş olduğu yolda ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

"BU SERGİ BATI TRAKYA TÜRKÜNÜN TÜRKLÜĞÜNÜN KANITI"

Açılışta son sözü alan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ise, "Bu sene Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılı, aynı zamanda Batı Trakya Türklerinin tanımlanmasının da 100. yılı. Burada sergilen malzemeler, objeler aslında Anadolu’nun izdüşümü, Anadolu’daki yaşamın izdüşümü. Bu sergi Batı Trakya Türkünün Türklüğünün kanıtı." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.