SON DAKİKA
Hava Durumu

Interpol tarafından aranan Rus, KKTC’de yasaklı göçmen ilan edildi

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından kırmızı bültenle aranan Rusya vatandaşı Vladislav Apakov’un KKTC’ye geldiği tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Interpol tarafından aranan Rus, KKTC’de yasaklı göçmen ilan edildi

Rusya’da “birçok suç işlediği” ve çalıştığı bir firmadan “yüklü miktarda parayı hesabına aktarma” suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Vladislav Apakov’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldiği belirlenerek yasaklı göçmen ilan edildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Vladislav Apakov, ülkesinde Smolensk-Avtodor Devlet Bütçe Kurumu'nun müdürlüğünü yaptığı sırada, kişisel çıkar sağlamakla suçlanıyor. Rus basınında yer alan haberlerde, müfettişlerin Apakov’un kendisine bağlı bir tedarikçiden açık artırma usulüyle piyasa değerinin üzerinde fiyatlarla kuruma satın almalar gerçekleştirdiği yer alıyor. Ocak 2015'ten Mart 2018'e kadar olan dönemde müdürlük yapan Apakov'un devleti 46 milyon ruble zararı uğrattığı belirtiliyor. Vladislav Apakov hakkında Interpol tarafından Kasım 2020'den bu yana kırmızı bülten kararı bulunuyor.

KKTC BAKANLAR KURULU KARAR VERDİ

KKTC Bakanlar Kurulu’nun aldığı bir kararla, lzhevsk doğumlu Rus vatandaşı Vladislav Apakov'un “yasaklı göçmen” ilan edilmesine karar verdi.

Kararda, Apakov'un İnterpol tarafından arandığı, ülkesinde birçok suç işlediği, KKTC'ye gelmeden önce Rusya'da çalışmakta olduğu bir firmadan yüklü miktarda parayı hesabına aktardığı, daha sonra KKTC'ye geldiğinin tespit edilmesi nedeniyle, Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası uyarınca “yasaklı göçmen” ilan edilmesine karar verildiği açıklandı.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.