SON DAKİKA
Hava Durumu

İskeçe Türk Birliği, AİHM kararlarının uygulanması için Strazburg’da

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Avukat İlker Çavuşoğlu, Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının uygulamaya koyulması için Strazburg’da.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İskeçe Türk Birliği, AİHM kararlarının uygulanması için Strazburg’da

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve Bekirusta Davalar Grubundaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları için 20 Kasım 2023 tarihinde Strazburg’a gitti.

"TALEBİMİZ, 1983 YILINDAN BU YANA SÜREN ADALETSİZLİĞİN SONA ERDİRİLMESİDİR"

Strazburg’taki temaslarana ilişkin sosyal medya sayfasında yazılı bir açıklama yayımlatan İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İskeçe Türk Birliği olarak, Yunanistan tarafından uygulanmayan Batı Trakya Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları için bir kez daha Strazburg’dayız.

Avrupa Konseyi’ne bağlı kurumlar ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Strazburg’daki daimi temsilcilikleriyle görüşmelerimiz oluyor.

Bu çerçevede İskeçe Türk Birliği ve “Bekirusta Davalar Grubu”ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması sinedeniyle devam eden haksızlığın ve mağduriyetin sona ermesi talebiyle, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesinde temaslarda bulunuyoruz.

Talebimiz ve beklentimiz; Yunanistan’ın uluslararası hukuka saygı göstererek, 15 yıldır uygulamadığı Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulaması, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin yasal statüsünü ve tüzel kişiliğini iade etmesi - tanıması, 1983 yılından bu yana süren haksızlığın, mağduriyetin ve adaletsizliğin sona erdirilmesidir..."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.