SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya, Uygur Türkü bilim insanını Mars’a gönderecek

Japonya’da Uzay Mühendisi olarak çalışan Doğu Türkistan kökenli Uygur Türkü Danışcan Ahmet’in yakında Mars’a gönderileceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya, Uygur Türkü bilim insanını Mars’a gönderecek

Japonya'daki Uygur Türkleri ilklere imza atmaya devam ediyor. Japonya Tohoku Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Doğu Türkistan kökenli Uygur Türkü Danışcan Ahmet’in, ülkede yürütülen uzay projesi için Mars’a gidek ekibe dahil edildiği öğrenildi.

MARS ARAŞTIRMA EKİBİNE UYGUR BİLİM İNSANLARI DA DAHİL OLDU

Danışcan Ahmet, son yıllarda Mars araştırması konusunda eğitilmekte olan genç Uygur Türkü bilim insanlarından biri. Ahmet, Japonya Tohoku Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Fakültesi Yoshida Laboratuvarında uzay araştırmaları alanında yüksek lisans yaptı. Aynı bilim kurumunda  bilimsel araştırmasını devam ediyor. Son yıllarda drone tabanlı Mars rover konsept modeli gibi projelerle bu sektörde önemli sonuçlar elde ederek, bilim dünyasında tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bununla birlikte Mars araştırmalarına ve gelecekte Mars yolculuğuna çıkacak ekibe dail edildi.



JAPONYA'DA YAŞAYAN UYGUR TÜRKLERİ İLKLERE İMZA ATIYOR

Daha önce de Japonya'nın siyasi tarihinde bir ilk yaşanmıştı. Japonya Danışma Meclisi (Sangiin) seçiminde Doğu Türkistan kökenli Uygur Türkü ve Liberal Demokrat Parti (LDP) adayı Arfiya Eri milletvekili seçilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.