SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den İtalya'ya resmî ziyaret

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 18-19 Ocak'ta İtalya ve Vatikan'a resmî ziyarette bulunarak İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya gelecek. Tokayev, İtalyan şirketlerle de görüşme yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den İtalya'ya resmî ziyaret

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 18-19 Ocak'ta İtalya ve Vatikan'da resmî ziyaret kapsamında görüşmeler yapacak. Tokayev’in bugün İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesi bekleniyor.
 
Cumhurbaşkanı Tokayev, ayrıca Kazak-İtalyan yatırım yuvarlak masa toplantısına katılacak ve büyük İtalyan şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. Tokayev'in, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) ve BM Dünya Gıda Programının (WFP) genel merkezlerini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Tokayev, gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında 19 Ocak'ta Vatikan'da Papa Francis ile de görüşecek. 

KAZAKİSTAN EKONOMİSİNDE İTALYA 3. SIRADA

Kazakistan'ın Avrupa'daki ana ticaret ortaklarından biri olan İtalya, ticaret cirosu açısından Rusya ve Çin'den sonra üçüncü sırada bulunuyor. İtalya, 2005 yılından 2023'ün ilk yarısına kadar 7.3 milyar dolarlık yatırım yaparak Kazak ekonomisinin en büyük yatırımcıları arasında da yer aldı. Ayrıca Kazakistan'da 300 İtalyan şirket faaliyet göstermekte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.