SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi 460 milyon doları aştı

Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov, Azerbaycan'a yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştiğine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi 460 milyon doları aştı

Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov, 22 Haziran 2023 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü'ye yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in düzenlediği resepsiyonda ikili ilişkiler hususunda açıklama yaptı.

AZERBAYCAN, KAZAKİSTAN'IN GÜNEY KAFKASYA'DAKİ EN ÖNEMLİ EKONOMİK ORTAĞI

Başbakan Smailov, Kazakistan için Azerbaycan’ın Güney Kafkasya’daki en önemli ekonomik ve ticari ortak olduğunu söyledi. Smailov, Azerbaycan ve Kazakistan arasında ticaret hacminin son yıllarda artış gösterdiğini belirtti. Başbakan konuşmasında, "Kazakistan ile Azerbaycan arasındaki karşılıklı ticaret hacmi yüzde 40 artarak 460 milyon doları aştı" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN'IN İŞGALDEN KURTARILAN FUZULİ ŞEHRİNDE KURDUĞU MERKEZ TAKDİR TOPLADI

Kazakistan’ın Azerbaycan’ın işgalden kurtarılan Fuzuli şehrinde çocuklar için Yaratıcılık Geliştirme Merkezi inşa etmesinin takdir edildiği görüşmede, hükumetlerarası komisyonun faaliyetlerine dikkat çekildi. Ayrıca görüşmede, Kazakistan ile Azerbaycan arasında petrol, ulaşım, bilişim ve ticaret konularında ortaklık konuları müzakere edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.