SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan “Kazak Kültürü” adlı projesini tanıttı

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, “Kazak Kültürü” adlı projesini sundu. Proje, Kazakistan'ın kültürel mirasını yaygınlaştırmayı ve ulusal markaları tanıtmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan “Kazak Kültürü” adlı projesini tanıttı

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı tarafından “Kazak Kültürü” adlı proje hayata geçirildi. “Kazak Kültürü” sayfasının oluşturulmasıyla Kazak kültürü ve çeşitliliği uluslararası alanda tanıtılacak. Proje, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesinin yanı sıra Birleşmiş Milletlerin altı resmî dilini kapsıyor. Kazak Kültürü projesi, izleyicilere sanal 3D turlar aracılığıyla Kazakistan'ın bölgelerini ve ilgi çekici yerlerini keşfetmesini sağlayacak.

“Kazak Kültürü” projesinin internet sayfasının ana özelliğinin ise tüm kültürel mekanlar için birleşik bilet sistemi olduğu kaydedildi. Ayrıca, tek bir biletin çevrim içi olarak düzenlenmesi için bir abonelik formatı sunacak ve turistlerin belirli bir şehirdeki veya bütün olarak ülkedeki herhangi bir müzeyi ziyaret etmelerine olanak tanıyacak.

PROJE TARİHİ BELGE VE MATERYALE ERİŞİM İMKANI SAĞLIYOR

“Kazak Kültürü” projesinin internet sayfasında Kazakistan'ın arşiv fonu ile ilgili yayınları içeren çeşitli bölümler bulunmakta. Bu bölüm, araştırmacılar ve tarihçiler için bir kaynak görevi gören çok sayıda tarihi belge ve materyale erişim imkanı sağlayacak.

Ayrıca sayfa, içinde ülke içinden ve dünyadan kültürel güncellemeleri kapsayan bir haber blogu içeriyor. Bunların yanında canlı festivallere, fuarlara, yarışmalara, tiyatro galalarına, yerli film gösterimlerine, kitap sunumlarına ve sanat sergilerine de ev sahipliği yapacak.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.