SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan-Türkiye ticari ilişkilerinde yeni adım!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 6 Mayıs’ta "Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı" alanında Türkiye ile yapılan anlaşmanın onaylanmasını öngören kanunu imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan-Türkiye ticari ilişkilerinde yeni adım!

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in 6 Mayıs tarihinde  "Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı" alanında Türkiye ile yapılan anlaşmanın onaylanmasını öngören kanunu imzaladığını duyurdu.

Söz konusu anlaşma ile Türkiye ve Kazakistan arasında kara yolu, demir yolu ve deniz yoluyla yük akışının artırılması bekleniyor. Ayrıca Hazar Denizi geçişli Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru ve Bakü-Tiflis-Kars demir yolu üzerinde yüklerin geçiş süreci kolaylaşmış olacak.  Demir yolu ve deniz yoluyla yapılacak kombine taşımacılıkta ise iki ayrı geçiş belgesi yerine tek bir dijital belge kullanılacağı kaydedildi.

KAZAKİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR 

18 Nisan 2024 tarihinde Kazakistan Senatosu'nun genel oturumunda "Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Uluslararası Kombine Kargo Taşımacılığına İlişkin Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Kanun" onaylanmıştı. Kanun, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesini ve iki ülke arasında karayolu, demiryolu ve deniz taşımacılığı yoluyla taşınan mal hacminin artırılmasını amaçlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.