SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan afetzede Kazakların yaralarını sarmaya devam ediyor

Kazakistan'daki son 80 yılın en büyük sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Kırgızistan Cumhuriyeti sel felaketiyle başa çıkmaya çalışan Kazakistan'a yadım eli uzatmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan afetzede Kazakların yaralarını sarmaya devam ediyor

Kazakistan'ın bazı bölgelerinde 27 Mart 2024 tarihinde karların erimesi ve şiddetli yağışlar nedeniyle yüzlerce köy ve bin 500 ev su altında kalırken, 60'tan fazla köye ulaşım kesildi. Afet karşısında Kırgızistan, afetzede Kazakistan halkının yaralarını sarmak için yardım göndermeye devam ediyor. 

İLK YARDIM KERVANI'NDA 15 TON İNSANİ YARDIM 

Daha önce afetzedeler için 150 ton insani yardım gönderen Kırgızistan'ın Kazakistan'a ikinci yardım paketi yola çıktı. Kırgızistan, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un talimatıyla Kazakistan’a insani yardım gönderdi. Acil Durumlar Bakanlığı'na ait tırlar, su taşkınıyla mücadele eden Kazakistan’a doğru hareket etti.

7 TIRDAN OLUŞAN YARDIM KERVANI

7 tırdan oluşan yardım kervanı, bu kez ağırlıklı olarak yerli üretim un ve süt ürünlerinden oluşuyor. 150 tonluk yardım, Kırgız halkının yaptığı bağışlar ve Devlet Rezerv Fonu kaynakları sayesinde toplandı. Yardım konvoyuna hem Kırgızistan’ın hem de Kazakistan’ın trafik polisleri eşlik etti.

4 BÖLGESİNE 300 TONLUK YARDIM ULAŞTIRDI

Diğer yandan, Kırgızistan’ın Kazakistan’a 6 Nisan’da gönderdiği ilk Yardım Kervanı ülkeye döndü. İlk kervan, Kazakistan’ın afetten etkilenen 4 bölgesine 300 tonluk yardım ulaştırmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.