SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan'da 3.5 yıllığına olağanüstü hal ilan edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, “Kırgız Cumhuriyeti'nin enerji sektöründeki olağanüstü duruma ilişkin” kararnameyi imzaladı. Buna göre Kırgızistan'da enerji sektörünü krizden çıkarmak için 3.5 yıllığına olağanüstü hal ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan'da 3.5 yıllığına olağanüstü hal ilan edildi

Kırgızistan Enerji Bakanı Taalaybek İbrayev geçen hafta, ülkede gerçekleşen kabine toplantısında, enerji sektöründe olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin öneride bulunmuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından bugün enerji sektöründe olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin kararname imzalandı. Cumhurbaşkanı Caparov, enerji sektöründe olağanüstü hal ilan edilmesinin nedenini, iklim değişikliği, nehirlerdeki suların azalması, enerji tüketiminin hızla büyümesi ve kapasite eksikliği olarak açıkladı.

Enerji sektöründe olağanüstü hal süresi 1 Ağustos 2023'ten 31 Aralık 2026'ya kadar uygulanacak ve tüm sorumluluk enerji bakanına ait olacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAK ALANLARI OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR

Öte yandan Enerji Bakanlığı, olağanüstü hal durumundan kaynaklanan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına uygun arazi belirleme ve tahsis hakkını kullanacak.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına uygun arazi envanteri çıkaracak olan bakanlık, amaç dışı kullanılan arazileri tespit ederek, enerji sektöründeki tesislerin inşasına yönelik kullanıma açacak. AA'nın aktardığı habere göre ayrıca enerji sektöründeki devlet kurum ve şirketlerine tek bir kaynaktan mal, iş ve hizmet satın almaları için izin verilecek.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.