SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, Ermeni işgalinden kurtarılan Ağdam'da okul inşa edecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Azerbaycan ziyaretinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermeni işgalinden kurtarılan Ağdam'da yapılacak ortaokulun temel atma törenine katıldı. Liderler, gelecek nesillere yazdığı mesajları okulun temeline bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, Ermeni işgalinden kurtarılan Ağdam'da okul inşa edecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Azerbaycan'a yaptığı ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşmelerde bulundu. Bölgesel ve küresel anlamda güncel konuları ele alan ikili, Ermeni işgalinden kurtarılan Ağdam kentindeki Hıdırlı köyünde yapılmasına karar verilen ortaokulun temel atma törenine katıldı.

İKİ LİDER OKULUN TEMELİNE ZAMAN KAPSÜLÜ BIRAKTI

Kırgızistan'ın Azerbaycan'a hediye ettiği okulun temel atma töreninde, liderler gelecek nesillere yazdıkları mesajları zaman kapsülünün içerisine yerleştirdi. Kapsüller okulun temeline bırakıldıktan sonra Caparov ve Aliyev düğmeye basarak okulun inşaatını başlattı. Kırgız Türkü sanatçılar ise sergiledikleri müzik ve dans gösteriyle törene renk kattı. 

İki katlı olacak şekilde projelendirilen okulda; 22 derslik, toplantı salonu, spor salonu, kütüphane, laboratuvar ve bilgisayar sınıfı yer alacak. Ayrıca okulda askerî eğitim dersliklerinin yapılması da planlanıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.