SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, Sovyet döneminden kalma uranyum atıklarını tahliye ediyor

Kırgızistan’ın kuzeyindeki Narın bölgesinde tehlike oluşturan uranyum atıkları için ıslah çalışmaları başladı. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinden kalan 4 ocaktan biri olan Tuyuk-Suu'daki atıklar bölgeden tahliye ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, Sovyet döneminden kalma uranyum atıklarını tahliye ediyor

Kırgızistan, uranyum atık sorununun çözümü için somut bir adım daha attı. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Kırgızistan'ın Min-Kuş köyünde bulunan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminden kalma 4 ocaktan biri olan Tuyuk-Suu'daki atıkların, Dalneye uranyum ocağına götürülmeye başlandığını duyurdu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, uranyum atıklarının ıslah çalışması sürecinde bölge halkının görüşlerini dikkate aldıklarını ve bu çalışmanın uluslararası gereklilikler çerçevesinde yürütüleceğini vurguladı.

KIRGIZİSTAN’IN URANYUM ATIKLARINI ISLAH ÇALIŞMASI

SSCB döneminde işletilen ama halihazırda kullanılmayan bu 4 ocakta 1 milyon 150 bin metreküp atık bulunuyor. Kırgızistan’ın Issık Göl bölgesinde Kadji-Say köyünde uranyum atıkları 2019'da ıslah edilmişti. Kak ocağındaki atıklar ise koruyucu tabaka ile kapatılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.