SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP'de "Ahmed Cevad Enstitüsü" kurulacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, MHP Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MHP'de "Ahmed Cevad Enstitüsü" kurulacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev ve Azerbaycan Türklüğünün büyük şairi Ahmed Cevad'ın ailesinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade 4 Mayıs 2024 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti.

DEVLET BAHÇELİ'YE AHMED CEVAD ONUR MADALYASI'NI TAKDİM EDİLMİŞTİ

Ziyarette TÜRKSOY Genel Sekreter Raev, "Teşkilatımız, Ahmet Cevad'ın ailesinin isteğini dikkate alarak, siz büyük devlet adamı ve bilge lidere, Türk dünyasına yaptığınız hizmetlerden ve Türk milletine katkılarınızdan dolayı özel bir ödül verilmesine karar vermiştir." diyerek, Devlet Bahçeli'ye Ahmed Cevad Onur Madalyası'nı takdim etmişti.

Resim

MHP GENEL MERKEZİ BÜNYESİNDE "AHMED CEVAD ENSTİTÜSÜ"

Ziyaretin ardından MHP'den "Ahmed Cevad Enstitüsü" kararı geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, MHP Genel Merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulacak. Enstitüde Türk dünyasına yönelik çalışmalar ele alınacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, Genel Başkan Bahçeli'nin talimatıyla Azerbaycan milli marşının ve "Çırpınırdın Karadeniz" şiirinin söz yazarı Ahmed Cevad'ın doğum gününün 132. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi bünyesinde Ahmed Cevad Enstitüsü kurulması kararı alındığını aktardı.

"TÜRK BİRLİĞİ VE DİRLİĞİ İÇİN GELECEK NESİLLERE DE KAYNAK OLUŞTURMASI ARZU EDİLMEKTEDİR"

Özdemir açıklamasında enstitünün amacına değinerek , "Türklük şuuru için yaptığı faaliyetler nedeniyle kurşuna dizilerek şehit edilen adını Türk Dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış Ahmed Cevad’ın milli şuuru ve fedakarlığı Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere de kaynak oluşturması arzu edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

ENSTİTÜNÜN BAŞINA PROF. DR. RUHİ ERSOY GETİRİLDİ

Enstitünün başına Bahçeli'nin tensipleriyle Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy'un getirildiğini kaydeden Özbemir, "Hayatı ve ortaya koyduğu eserler ile dönemin en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri, milli duruşlu bir fikir adamı, hayırsever bir entelektüel olarak Türklük şuuru için yaptığı faaliyetler nedeniyle kurşuna dizilerek şehit edilen, adını Türk dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış Ahmed Cevad'ın milli şuuru ve fedakarlığının, Türk birliği ve dirliği için gelecek nesillere de kaynak oluşturması arzu edilmektedir. Aziz ruhu şad olsun" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.